Suomen Paikallismediat Oy:n hallitus on valinnut PunaMusta Paikallismediat oy:n ja Karelia Viestintä oy:n toimitusjohtajan Esa Nevalaisen hallituksen uudeksi puheenjohtajaksi. Hän seuraa tehtävässään Katri Linnikkoa, joka siirtyy varapuheenjohtajaksi.

Hallituksen järjestäytymiskokousta edeltävässä yhtiökokouksessa hallitukseen valittiin uutena jäsenenä Pitäjäsanomat oy:n hallituksen jäsen, yrittäjä Arto Henriksson, joka palaa SPM:n hallitukseen kolmen vuoden tauon jälkeen.

Hallituspaikoista äänestettiin ensimmäistä kertaa pariin vuosikymmeneen, kun kuuteen hallituspaikkaan ehdotettiin kahdeksaa ehdokasta. Hallituksessa jatkavat Nevalaisen lisäksi Präntti oy:n toimitusjohtaja-päätoimittaja Katri Linnikko, Mediakonserni Keskisuomalaisen  myyntijohtaja Maarit Sironen, Ujaisten lehtiperheen myynti- ja kehitysjohtaja Mikko Hissa ja  Kaleva Median myyntijohtaja Toni Kyllönen.

Yhtiökokouksessa todettiin myös, että Suomen Paikallismediat oy:n liikevaihto on kuluvan vuoden alussa kääntynyt selkeään kasvuun verrattuna viime vuoteen.

 

  • Suomen Paikallismedioiden osalta on vaadittu ja vaaditaan pitkäjänteistä työtä. Valtakunnallisesti yhtiön tuotteiden tunnettuudessa on ollut takamatkaa, jota on kiritty kiinni viime vuosina ansiokkaasti. Tämä työ näkyy nyt siinä, että myynnit ovat kasvaneet myös alkuvuonna verrattuna viime vuoteen ja vuonna 2022 kasvua kirjattiin edellisvuoteen verrattuna, kertoi Esa Nevalainen.

 

  • Tunnettuutta on pystytty vahvistamaan Kansallisen mediatutkimuksen avulla ja myös mainioita tuloksia tuoneilla huomioarvotutkimuksilla. Suomen Paikallismedioiden lehdillä tavoittaa noin miljoona ostovoimaista ihmistä kasvukeskusten ulkopuolelta.

 

  • Olen ylpeä siitä työstä, jota kaikkineen paikallislehdissä on tehty myös edellisten taloudellisesti vaikeiden vuosien aikana. Mediamyyntien onnistumiselle on ollut suorastaan pakottavaa tarvettakin, kun alan keskeisimmät kulut ovat samaan aikaan nousseet poikkeuksellisen voimakkaasti. Suomen Paikallismediat pystyy toivottavasti omalla työllään osaltaan tukemaan paikallisjournalismin säilymistä ja myyjien koulutusten kautta vahvistamaan lehtien omaakin myyntiä, Esa Nevalainen sanoi.

 

Lisätietoja:

SPM:n hallituksen puheenjohtaja Esa Nevalainen, 050 3731 855, esa.nevalainen@punamustamedia.fi

SPM:n liiketoimintajohtaja Sari Kuusinen 040 5390 969, sari.kuusinen@paikallismediat.fi