Sata suomalaista tilattavaa paikallislehteä julkaisee yhteisen, sekä valtakunnallista että paikallista materiaalia sisältävän maa- ja metsätaloutta sekä maaseudun elämää esittelevän liitteen.

– Yhtä laajasti ilmestyvää, osin yhteistä teemalehteä ei ole tätä ennen koskaan tehty suomalaisissa paikallislehdissä. Teemme historiaa ja samalla tulevaisuutta, Suomen Paikallismediat Oy:n hallituksen puheenjohtaja Arto Henriksson sanoo.

Sadan paikallislehden yhteinen teemaliite on otettu innostuneesti vastaan paikallislehdissä. Suomen Paikallismediat onkin jo päättänyt, että ensi vuonna julkaistaan kaksi vastaavanlaista sadan lehden teemaliitettä. Keväällä ilmestyy terveys- ja hyvinvointi -teemainen liite ja syksyllä tehdään maa- ja metsätalousliite.

– Omasta maasta on osoitus paikallislehtien voimasta. Pystymme tällaisenkin ponnistuksen yhdessä tekemään ja tavoitamme lähes kaksi miljoonaa ihmistä.

Liitteet ilmestyvät viikoilla 45 ja 46 tilattavien paikallislehtien välissä. Ensimmäisenä liitteen julkaisevat Pohjankyrö-  ja Kyrönmaa –lehdet 6.11.

Paikallisista liitteistä kootaan myös laaja maa- ja metsätalousaiheinen digilehti.

Suomen Paikallismediat Oy on tuottanut liitteeseen valtakunnallisen osuuden, jonka lisäksi paikallislehdet ovat koonneet levikkialueiltaan oman paikallisen osuutensa liitteeseen.

– Omasta maasta -liitteen laajuutta kuvaa hyvin se, että sadan paikallislehden toimituksissa keskimäärin 2­-5 toimittajaa on ollut tekemässä juttuja omiin liitteisiinsä eli maa- ja metsätalousaiheita ollut kokoamassa yhteensä noin 300 toimittajaa sekä arviolta toistasataa ilmoitusmyyjää.

SPM Oy kerää liitteeseen osallistuneilta lehdiltä palautetta myöhemmin marraskuussa.

­- Kysymme myös sitä, millainen kaupallinen menestys liite on lehdille ollut ja miten paljon uutta rahaa sillä on saatu paikallislehdille kehrättyä, Suomen Paikallismediat Oy:n toimitusjohtaja Outi Saarinen sanoo.

Paikallislehtien yhteinen Omasta maasta -liite on tehty yhteistyössä Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK:n kanssa, joka on myös yksi liitteen ilmoittajista.

– MTK täyttää tänä vuonna sata vuotta itsenäisen Suomen tavoin. Halusimme juhlavuotenamme kertoa suomalaisille kuluttajille siitä pitkäjänteisestä työstä, jota jäsenkuntamme on tehnyt ja tekee maaseudulla vastuullisen ja laadukkaan suomalaisen ruuan ja puun tuotannossa ja jatkojalostuksessa. Paikallismediat ovat luettuja ja kiinnostavia medioita omalla alueellaan ja tarjosivat valtakunnallisen liitteen kautta hyvän median viestimme viejäksi laajalle lukijakunnalle, Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry:n viestintäjohtaja Klaus Hartikainen sanoo.

Tilattavien paikallislehtien valtakunnallinen myyntiyhtiö Suomen Paikallismediat Oy tähtää yhteistyössä Sanomalehtien Liiton Paikallislehtijaoston ja Paikallislehtien Päätoimittajayhdistyksen kanssa tilattavien paikallislehtien vahvuuksien ja tunnettuuden lisäämiseen, jotta esimerkiksi valtakunnalliset, isot mainostajat kiinnostuisivat viestimään tuotteistaan ja palveluistaan paikallislehtien lukijoille.

Suomen Paikallismediat Oy on tilattavien paikallislehtien yhteisesti omistama valtakunnallinen myyntiyhtiö, joka tarjoaa jäsenilleen myös koulutusta sekä tietoa paikallislehdistä myynnin tueksi. SPM Oy:llä on 133 jäsenlehteä ja tavoitamme printissä ja verkossa lähes pari miljoonaa suomalaista.

Lisätietoja:

Outi Saarinen, toimitusjohtaja, Suomen Paikallismediat Oy, puh. 050 323 9805, outi.saarinen@paikallismediat.fi

Arto Henriksson, hallituksen puheenjohtaja, Suomen Paikallismediat Oy, puh. 0400 600 608, arto.henriksson@lovari.fi

Klaus Hartikainen, viestintäjohtaja, Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry, puh. 040 169 2060, klaus.hartikainen@mtk.fi

Omasta maasta -liitteessä mukana olevat lehdet:

Akaan Seutu
Alasatakunta
Auranmaan Viikkolehti
Elimäen Sanomat
Haapavesi-lehti
Hankasalmen Sanomat
Heinäveden Lehti
Iijokiseutu
Iitinseutu
Ilmajoki-lehti
Itä-Häme
Janakkalan Sanomat
Joroisten lehti
JP Kunnallissanomat
Jurvan Sanomat
Juvan Lehti
Jämsän Seutu
Järviseutu
Kaakonkulma
Kaarina-lehti
Kalajokilaakso
Kalajokiseutu
Kangasalan Sanomat
Kangasniemen Kunnallislehti
Kauhajoki-lehti
Keski-Häme
Keskilaakso
Kittilä-lehti
Kiuruvesi-lehti
Koillis-Savo
Koillissanomat
Komiat
Koti-Karjala
Kotiseudun Sanomat
Kuhmolainen
Kunnallislehti
Kurikka-lehti
KMV-lehti
Kyrönmaa-lehti
Laitilan Sanomat
Lapuan Sanomat
Laukaa Konnevesi
Lauttakylä
Lempäälän-Vesilahden Sanomat
Lestijoki
Lieksan Lehti
Loimaan Lehti
Loviisan Sanomat
Luoteis-Lappi
Luumäen Lehti
Länsi-Saimaan Sanomat
Maaselkä
Matti ja Liisa
Miilu
Nivala-lehti
Nokian Uutiset
Orimattilan Sanomat
Outokummun Seutu
Paikallislehti Joutseno

Paikallislehti Sisä-Savo

Paikallislehti Somero
Perhonjokilaakso
Pieksämäen Lehti
Pielavesi-Keitele
Pielisjokiseutu
Pietarsaaren Sanomat
Pitäjäläinen
Perniönseudun Lehti
Pitäjänuutiset
Pogostan Sanomat
Pohjankyrö-lehti
Puruvesi
Puumala-lehti
Pyhäjokiseutu
Pyhäjärven Sanomat
Raahen Seutu
Rannikkoseutu
Rantalakeus
Rantapohja
Sampo
Seutulehti UutisOiva
Siikajokilaakso
Sisä-Suomen Lehti
Soisalon Seutu
Sotkamo-lehti
Suupohjan Sanomat
Suur-Keuruu
Sydän-Hämeen Lehti
Tejuka-lehti
Turun Tienoo
Tyrvään Sanomat
Urjalan Sanomat
Uudenkaupungin Sanomat
Uutis-Jousi
Valkeakosken Sanomat
Warkauden Lehti

Vaarojen Sanomat

Viiskunta

Viispiikkinen
Viitasaaren Seutu
Ylä-Kainuu